Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera klädbutiker på väg in i Domushuset

/

Minst tre nya klädkejdor kommer till stan när den nya gallerian slår upp portarna i gamla Domushuset. Monki flyttar in redan i vår och efter sommaren öppnar bland andra Gina Tricot, Vero Moda, MQ och Jack & Jones.
– Nu höjer vi modegraden i Östersund, säger Jens Halvarsson, områdeschef vid Atrium Ljungberg.

Annons

Skyltfönstren mot gågatan på gamla Domushuset har länge varit draperade med färgglatt papper och ingen har riktigt vetat vad som egentligen händer där under. Men nu ser det ut som om de flesta av hyresavtalen med de nya butikerna äntligen är påskrivna.
– Det stämmer. Monki, Vero Moda och Gina Tricot är klara. Dessutom var det många butiker som redan fanns i stan som ville ha ett attraktivare läge. Det betyder att MQ och Jack & Jones flyttar in hos oss, säger Jens Halvarsson.
Gallerian invigs efter sommaren, mest troligt i september. Monki, som hamnar där kosmetiken låg tidigare, öppnar dock redan i vår. Tidigare ryktades det om att alla butiker skulle öppna redan efter nyår, men Jens Halvarsson tycker att allt har gått enligt planerna och vill inte hålla med om att det har dragit ut på tiden. 
– Vi har hela tiden haft måldatum i oktober. I Östersund har det gått väldigt bra med tanke på hur världsekonomin ser ut just nu, fortsätter han.
Hela byggnaden står nu inför en helrenovering, både invändigt och utvändigt. Fastighetsägaren Atrium Ljungberg satsar totalt 80 miljoner på ombyggnaden. Fasaden ska inte bara målas om och fräschas upp, den kommer även att glasas upp i de två våningar där Gina Tricot ska husera på sammanlagt 700 kvadratmeter butiksyta.
Det innebär att hela vänstersidan, gamla kioskdelen och Konsum Jämtlands gamla kontor på övre plan, kommer att bli inglasad. Dessutom sätts rulltrappor in från Prästgatan. 
– Alla skyltar ska göras om också. Domushuset kommer att ge ett helt annat intryck än tidigare, säger Jens Halvarsson.
#Förhandlar ni med någon annan stor klädkejda, i stil med Gina Tricot, just nu?
- Ja, det gör vi. Vi talar med tre namn, men det är för tidigt att säga vilka de är just nu, säger Jens Halvarsson.
Parkeringsgaraget ska också få en total uppfräschning och Q Park, tidigare Carpark, kommer att sköta driften i stället för Konsum Nord. Törners konditori tar över all verksamhet vad gäller kafé och servering i den nya gallerian.          

Mer läsning

Annons