Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera kallas till förhör efter knivdramat

Östersundspolisen kommer att kalla in flera personer till förhör under veckan efter söndagens knivdrama i Torvalla centrum.

Förundersökningsledaren Anna Uddenberg är mycket förtegen över hur utredningen går efter knivslagsmålet i centrala Torvalla på söndagskvällen.

En man är anhållen misstänkt för mordförsök alternativt försök till dråp och en man anhållen för medhjälp. Ingen av dem begärdes under tisdagseftermiddagen häktade.

– Jag har inte ingett häktningsframställan nu och jag vet inte när det blir. Vi tar utredningsbit för utredningsbit, säger Anna Uddenberg.

Tre personer ska ha skadats i samband med knivbråket i Torvalla på söndagen och fick föras till Östersunds sjukhus. Ingen uppges ha livshotande skador, men även här pågår utredningar där polisen väntar på rättsintyg via läkarna på sjukhuset.

I går eftermiddag fick en av de skadade männen lämna sjukhuset.

• Det pratas om att knivdramat kan ha koppling till mc-gäng?

– Jag kan inte säga någonting om det. Vi utreder ärendet och det går inte att säga någonting om någonting.

– Jag får hänvisa till att vi utreder alla olika tänkbara motiv, säger Anna Uddenberg.

Klart är att flera förhör har hållits med vittnen och eventuella inblandade och fler är på gång.

– Det är många ytterligare förhör som ska hållas och då är det viktigt att inte gå ut med information som gör att folk som vi ska höra blir påverkade. Inledningsvis är det ett känsligt läge så vi lägger locket på.