Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera inbrott i Åre – samband inte uteslutet

En serie inbrott i Åreområdet de senaste dagarna bekymrar polisen. Man utesluter inte ett samband.

Inbrotten skedde under den gångna helgen. De två första begicks i Årebjörnen under en och samma natt, natten mot söndag.

Först bröt sig tjuvar in i en förrådsbyggnad tillhörande Skistar på Förberget. Där stal de verktyg och bränsle.

Senare på natten tog sig två gärningsmän in via lastutrymmet på hotellet Copperhill Mountain Lodge och stal en platt-TV från lobbyn. Där har polisen en del spår att gå på eftersom området har övervakningskameror.

Således vet de exakt när inbrottet skedde, att gärningsmännen var två män klädda i hoods och de hade bil.

– Vi har dem på övervakningsfilm. Det är bra kvalitet på filmen, de är delvis förtäckta (med huvor) men vi kan se deras ansikten, säger polisinspektör Erik Lennemar vid Järpenpolisen.

Angående eventuell koppling säger Lennemar att det kan finnas visst samband.

– Men det behöver inte vara samma personer, jag tror inte det, tillägger han.

Det tredje inbrottet skedde under helgen i en bostad i centrala Åre. Där har man gått in under dagtid och stulit elektronik. Eftersom det saknas brytmärken tror polisen att gärningsmannen/männen kan ha haft nyckel. Det har också framkommit att en nyckel saknas.

I fredags upptäcktes också ett inbrott i en ladugård i Olden, men det kan ha skett så tidigt som i påsk. Där försvann också verktyg.