Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera fotografer rånade under fotbolls-VM

Sju fotografer har blivit rånade hittills under fotbolls-VM rapporterar Aftonbladets fotograf Andreas Bardell.

Sju fotografer har blivit rånade hittills under fotbolls-VM rapporterar Aftonbladets fotograf Andreas Bardell. Vi ställde några frågor till honom om läget i Sydafrika.

I sin blogg skriver Andreas Bardell att han aldrig varit med om att så många fotografer blivit rånade på ett mästerskap.

Två portugiser rånades under pistolhot på sitt hotell. Sedan blev två fotografer rånade på väg till mediebussarna som transporterar journalister mellan mediecentret och hotellen.
Vidare rånades två stycken kineser på motorvägen.  Och senast blev en fotograf av med sin utrustning inne på mediecentret. Allt detta efter bara 4 dagar av ett långt VM.

Vi tog kontakt med Andreas Bardell för att höra mer.

Hur är det att jobba på VM?
– Det är en fantastisk upplevelse. Detta är mitt andra fotbolls-VM som jag bevakar. På ett sätt är det skönt att inte Sverige är med. Nu har jag mer frihet. Annars hade man stått på Sveriges träningar hela tiden.

Är du orolig för din egen säkerhet?
– Inte orolig. Men det är klart man tänker sig för. Det är ju sunt förnuft som gäller.

Skyddar du din utrustning mer än normalt?
– Ja det gör jag. Särskilt efter alla rån som varit mot fotografer.

Hur skyddar du din utrustning?
– Jag försöker inte att visa att jag är fotograf. Tar av mig foto-västen så fort jag lämnar mediecentret.
Lägger 400:an i en annan väska som det inte står Canon på. När jag lämnar min plats bara för en kort stund så låser jag in allt.

Kommer du att få plåta finalen?
– Jag hoppas verkligen att få komma in och göra det. Men eftersom Sverige inte ens är med i mästerskapet är man inte direkt prioriterad att få plats.

Följ Andreas Bardell under VM på hans blogg. Klicka här.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild