Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera brister i köket på Solliden

Arbetsmiljöverket ålägger Östersunds kommun att åtgärda ett antal brister i centralköket på Solliden.

I ett diskrum saknas kåpor kring en fläkt. Arbetsmiljöverket kräver att kommunen ser till så att vattenånga från diskmaskinen effektivt fångas upp och förs bort genom processventilation.

I frysrummen på Solliden finns det larm, men när Arbetsmiljöverket var där på inspektion kunde ingen redogöra för hur larmen fungerar. Arbetsmiljöverket kräver därför att kommunen undersöker hur larmen fungerar och säkerställer att larmen går till ett ställe varifrån det är möjligt att få hjälp. Kommunen ska också se till så att all personal känner till hur larmen fungerar.

När Arbetsmiljöverket var på besök på centralköket på Solliden uppgav personalen att de kokgrytor som används är besiktade, men det fanns inga besiktningsprotokoll på arbetsplatsen, så nu får kommunen i uppdrag att leta fram besiktningsprotokollen och skicka dessa till Arbetsmiljöverket. Vidare ska kommunen ta fram ett program för fortlöpande tillsyn av kokgrytorna, enligt Arbetsmiljöverket är det risk för olyckor om ingen kontroll sker mellan besiktningstillfällena.

Senast den 6 augusti ska Östersunds kommun ha meddelat Arbetsmiljöverket vilka åtgärder som vidtagits efter Arbetsmiljöverkets besök.