Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vandringsleder – för turisterna

Nya vandringsleder i storslagen natur ska locka fler turister.

Nu kan den vandringssugna bege sig till Ansättfjällen i Krokoms kommun. Där har nämligen olika byar rustat upp gamla vandringsleder. Föreningen Ansättfjällen har agerat samordnare i projektet och idén kläcktes inom samarbetsprojektet Vaajma.

– Då var vi snabba på att snappa upp den, säger Rut Magnusson som varit projektansvarig tillsammans med Margareta Andersson.

Nästa vecka är det invigning av de sju nya lederna. Det handlar om allt från en till åtta kilometer. Dels finns "Barnens naturstig" som är av det kortare slaget och dels finns "Kommissionsleden" som är längre.

– Vi vet inte varför de kallade kommissionsleder men de fungerade som färdvägar förut innan bilvägen kom, säger Rut.

Under invigningsveckan är det guidade turer längs alla nya leder och lite andra aktiviteter att ägna sig åt.

– Vi vill att det ska dra turister men det är också till för de som redan bor här och har fritidshus, säger Rut.

Hon är säker på att ett samarbete som detta kan leda till fler projekt.

– Det finns några eldsjälar i varje by som kämpar på egen hand. Nu har vi jobbat tillsammans och det tror jag är positivt för framtiden, säger Rut.

har man inte vandrat i norra Jämtland tidigare vet Rut vad som kan locka.

– Den storslagna naturen. Längs några leder kan man fiska och dessutom finns småskalig turism som erbjuder sovplats och mat, säger Rut Magnusson.