Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler väljer flyget

Under maj flög 2,6 miljoner passagerare från Swedavias flygplatser, där Åre/Östersund flygplats ingår, det är en ökning med sex procent jämfört med samma månad förra året. Även antalet landningar i linjetrafik och charter ökade med fyra procent.

– Det är för tidigt att säga om den stora ökningen är en effekt av ett uppdämt resbehov efter vulkanutbrottet i april eller en mer varaktig positiv förändring, säger Mats Sigurdson, chef för Swedavia i ett pressmeddelande.

Totalt i maj ökade utrikestrafiken hos Swedavias flygplatser med tio procent till 1,5 miljoner passagerare medan inrikestrafiken låg på oförändrade 1,1 miljoner resande. Med 20 procent ökade antalet passagerare på Åre/Östersund flygplats under samma månad.

Men årets första fem månader innebar inte en ökning av flygpassagerare för Swedavia utan en minskning med två procent. Antalet inrikespassagerarna minskade med tre procent medan antalet utrikespassagerare var oförändrat.

Dock ökade antalet passagerare med åtta procent på Åre/Östersund flygplats under perioden och gick från 153 647 passagerare till 166 224.