Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler startar företag

Nyföretagandet i Jämtlands län ökade under första halvåret i år jämfört med första halvåret 2009. Trenden med ett ökat nyföretagande gäller för hela landet.

Annons

I Jämtlands län registrerades det 377 företag hos Bolagsverket under perioden januari-juni i år. Motsvarande period i fjol registrerades det 331 företag. Det innebär att ökningen under första halvåret i år var 14 procent.

Statistiken i nyföretagarbarometern har tagits fram av Nyföretagarcentrum och Bolagsverket. Siffrorna för årets sex första månader visar bland annat att Krokom är den kommun i länet som haft den procentuellt största ökningen av nya företag. Där startades det 37 nya företag första halvåret i år. Detta att jämföra med 26 nya företag första halvåret 2009. Det betyder en ökning på hela 42 procent.

Samtliga kommuner i länet utom Åre, Berg och Ragunda har haft ett ökat nyföretagande under första halvåret i år. I länets största kommun, Östersund, är ökningen hela 27 procent. Där registrerades det 189 företag under perioden januari-juni i år jämfört med 149 under de sex första månaderna året innan.

I hela landet registrerades det 32 687 företag hos Bolagsverket under första halvåret i år. Motsvarande period i fjol var antalet 27 786, vilket innebär en ökning med nästan 18 procent.

- Vi har under hela året märkt att intresset för att starta företag är större än på länge, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum.