Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler startar företag

Nyföretagandet i Jämtlands län ökade under första halvåret i år jämfört med första halvåret 2009. Trenden med ett ökat nyföretagande gäller för hela landet.

I Jämtlands län registrerades det 377 företag hos Bolagsverket under perioden januari-juni i år. Motsvarande period i fjol registrerades det 331 företag. Det innebär att ökningen under första halvåret i år var 14 procent.

Statistiken i nyföretagarbarometern har tagits fram av Nyföretagarcentrum och Bolagsverket. Siffrorna för årets sex första månader visar bland annat att Krokom är den kommun i länet som haft den procentuellt största ökningen av nya företag. Där startades det 37 nya företag första halvåret i år. Detta att jämföra med 26 nya företag första halvåret 2009. Det betyder en ökning på hela 42 procent.

Samtliga kommuner i länet utom Åre, Berg och Ragunda har haft ett ökat nyföretagande under första halvåret i år. I länets största kommun, Östersund, är ökningen hela 27 procent. Där registrerades det 189 företag under perioden januari-juni i år jämfört med 149 under de sex första månaderna året innan.

I hela landet registrerades det 32 687 företag hos Bolagsverket under första halvåret i år. Motsvarande period i fjol var antalet 27 786, vilket innebär en ökning med nästan 18 procent.

- Vi har under hela året märkt att intresset för att starta företag är större än på länge, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum.