Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler skolor på nedläggningslistan

Det drar ihop sig till fler skolstrider i Östersund framöver.

För drygt en vecka sedan presenterade barn- och utbildningsförvaltningen den första delen i en skolutredning om som ännu inte var klar.

På onsdagen kom det fullständiga förslaget från kommunens tjänstemän och det är inte längre två skolor som hänger löst till. Fram till 2017 föreslås fem skolor att läggas ner i Östersunds kommun.
Det här är redan känt:
* Bringåsen - Investeringsbehovet är 30 miljoner kronor. 60 barn föreslås flyttas till Treälvsskolan 2014. Kvar i Bringåsen blir förskolan men även fritids.
* Ope - Investeringsbehovet är 20 miljoner kronor. 60 elever flyttas till Ängsmogården 2014.
* Ängsmogården - Ängsmogården föreslås bli en skola som omfattar förskoleklass till och med årskurs 5. Årskurs 6 till 9 på Ängsmogården, cirka 100 elever, flyttar till Torvallaskolan.
Det här är nya förslag:
* Ångsta skola - Investeringsbehovet är 15 miljoner kronor. Förslaget är att till hösten 2016 flytta eleverna, cirka 80 stycken, till Storvikenskolan och Kastalskolan. Storvikenskolan föreslås bli en skola från förskoleklass till och med årskurs 3. Kastalskolan med årskurs 4 till 9 byggs om, och tar därefter emot elever i årskurs 4 till 5 från Ångsta skola, Sörgårdsskolan och Storvikenskolan.
* Mimergårdens grundsärskola - tjänstemännen vet inte när flytten kan ske, men tanken är att skolan flyttas till Lugnvik när pengar finns.
* Odenslundsskolan - enligt förslaget kan skolan läggas ner tidigast hösten 2017.
I grunden handlar nedläggningarna om pengar. Minst 65 miljoner kronor i investeringar enligt tjänstemännen. Och det faktum att kommunen har 2400 färre barn och ungdomar i dag jämfört med för tio år sedan.
Förslagen kommer att diskuteras på barn- och utbildningsnämndens möte den 25 september för att leda till ett beslut i samma nämnd den 9 oktober. Sedan går ärendet vidare till kommunstyrelsen och för definitivt beslut i kommunfullmäktige senare i år.

Här kan du läsa hela förslaget.

http://www.ostersund.se/5.49531bad1412ceb8256145e.html