Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler ska få praktik via uppropet

Flera arbetslösa har fått praktikplatser genom arbetsförmedlingens satsning uppropet. Hittills har 46 personer fått praktik och ytterligare lediga platser finns.

Heidi Rudbäck på arbetsförmedlingen i Östersund har hand om uppropet. Hon berättar att uppropet hittills har genererat i 46 nya praktikplatser och fler väntar på att fyllas innan februari.

Under onsdagen hölls en så kallad matchningsdag där ungdomar och intresserade företag var inbjudna för att träffas och ge chans till ytterligare praktikplatser.

– Det gick jättebra, det var ungefär 50 ungdomar som kom och fick träffa intresserade arbetsgivare. Vi ville att det skulle vara en träff som inte var jätteformell som en lång arbetsintervju utan lite mer avslappnat, säger Heidi Rudbäck.

Målet var från början 50 praktikplatser innan februari, något som inte känns omöjligt då det bara är fyra platser kvar som de istället hoppas kunna fylla innan jul.

– Vi hoppas kunna fortsätta med det här under vintern och våren. I februari kommer vi i styrgruppen att träffas och utvärdera hur det gått, men jag tror det kommer bli en fortsättning framöver. Det har gått jättebra hittills och vi är väldigt nöjda. Första dagen vi hade avstamp fick vi 30 praktikplatser på en gång och flera har hört av sig som hört om andra ställen som har praktikanter där det funkat jättebra, säger Heidi Rudbäck.