Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler rullar fram kollektivt

Det blev miljoner resor totalt och per person blev de 43.
Jämtlands invånare rullar fram i kollektivtrafiken mer än tidigare.

Åkte du kollektivt under 2013? Ja då kan du känna dig stolt. Resor med kollektivtrafik ökade nämligen i Jämtland under förra året. 0,5 procent fler resor blev det under det gångna året vilket motsvarar, per person, 42 resor, påstigningar, per invånare i genomsnitt.

– Att ha tillgång till kollektivtrafik är en förutsättning för att motverka trängseln i storstäderna. På landsbygden är kollektivtrafiken ett viktigt alternativ för skolelever och alla andra som inte vill eller kan köra bil, säger Tom Petersen, projektledare på Trafikanalys, i ett pressmeddelande.

Kostnaden för kollektivtrafiken slutade på 0,5 miljarder kronor eller 57 kronor per resa.

I hela landet genomfördes förra året 1 420 miljoner resor med kollektivtrafik, en ökning med 3 procent jämfört med 2012. Drygt hälften av resorna i Sverige genomfördes med buss, nästan var fjärde med tunnelbana och drygt var tionde med tåg respektive med spårväg. Bara en av hundra resor genomfördes med kollektivtrafik till sjöss, skriver Trafikanalys i ett pressmeddelande.