Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler rullar fram kollektivt

Det blev miljoner resor totalt och per person blev de 43.
Jämtlands invånare rullar fram i kollektivtrafiken mer än tidigare.

Annons

Åkte du kollektivt under 2013? Ja då kan du känna dig stolt. Resor med kollektivtrafik ökade nämligen i Jämtland under förra året. 0,5 procent fler resor blev det under det gångna året vilket motsvarar, per person, 42 resor, påstigningar, per invånare i genomsnitt.

– Att ha tillgång till kollektivtrafik är en förutsättning för att motverka trängseln i storstäderna. På landsbygden är kollektivtrafiken ett viktigt alternativ för skolelever och alla andra som inte vill eller kan köra bil, säger Tom Petersen, projektledare på Trafikanalys, i ett pressmeddelande.

Kostnaden för kollektivtrafiken slutade på 0,5 miljarder kronor eller 57 kronor per resa.

I hela landet genomfördes förra året 1 420 miljoner resor med kollektivtrafik, en ökning med 3 procent jämfört med 2012. Drygt hälften av resorna i Sverige genomfördes med buss, nästan var fjärde med tunnelbana och drygt var tionde med tåg respektive med spårväg. Bara en av hundra resor genomfördes med kollektivtrafik till sjöss, skriver Trafikanalys i ett pressmeddelande.