Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler platser för ensamkommande flyktingbarn

Hittills under 2010 har 50 nya platser för ensamkommande fyktingbarn tillkommit i Jämtlands län efter avtal mellan Migrationsverket och länets kommuner.

Totalt finns nu 101 platser i länet.

Annons

Under 2010 har 654 nya platser för ensamkommande flyktingbarn tillkommit genom avtal mellan Migrationsverket och landets kommuner. Det innebär att det i dag totalt finns överenskommelser om 1 900 kommunplatser för flyktingbarn.

Enligt rapporten "Hem, ljuva hem”, som regeringens koordinator Björn Eriksson författat fanns det i mars 2010 avsiktsförklaringar (det vill säga kommunplatser som länen har för avsikt att skriva överenskommelser om med Migrationsverket) om 875 platser i landet.

Vid månadsskiftet juni-juli i år återstod det att skriva överenskommelser om ytterligare 428 platser med län som har avsiktsförklaringar, vilket betyder att 447 av de 875 platserna nu omvandlats till faktiska överenskommelser.

I län som inte har några avsiktsförklaringar fanns det i slutet av juni 2010 överenskommelser om 207 nya platser. Av dessa har 50 tillkommit i Jämtlands län, som alltså tillhör de som ej lämnat in någon avsiktsförklaring.

Tillsammans med de 51 överenskomna kommunplatser för ensamkommande flyktingbarn som länet hade i december 2009 finns det därmed 101 platser i länet för tillfället.