Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler platser för ensamkommande flyktingbarn

Hittills under 2010 har 50 nya platser för ensamkommande fyktingbarn tillkommit i Jämtlands län efter avtal mellan Migrationsverket och länets kommuner.

Totalt finns nu 101 platser i länet.

Under 2010 har 654 nya platser för ensamkommande flyktingbarn tillkommit genom avtal mellan Migrationsverket och landets kommuner. Det innebär att det i dag totalt finns överenskommelser om 1 900 kommunplatser för flyktingbarn.

Enligt rapporten "Hem, ljuva hem”, som regeringens koordinator Björn Eriksson författat fanns det i mars 2010 avsiktsförklaringar (det vill säga kommunplatser som länen har för avsikt att skriva överenskommelser om med Migrationsverket) om 875 platser i landet.

Vid månadsskiftet juni-juli i år återstod det att skriva överenskommelser om ytterligare 428 platser med län som har avsiktsförklaringar, vilket betyder att 447 av de 875 platserna nu omvandlats till faktiska överenskommelser.

I län som inte har några avsiktsförklaringar fanns det i slutet av juni 2010 överenskommelser om 207 nya platser. Av dessa har 50 tillkommit i Jämtlands län, som alltså tillhör de som ej lämnat in någon avsiktsförklaring.

Tillsammans med de 51 överenskomna kommunplatser för ensamkommande flyktingbarn som länet hade i december 2009 finns det därmed 101 platser i länet för tillfället.