Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler personer lurade på mellobiljetter

Nu har fler anmälningar kommit in till Allmänna reklamationsnämnden från personer som känner sig lurade på sina biljettköp till Melodifestivalen i Östersund.

LT skrev för två veckor sedan om en kvinna som kände sig lurad på sitt biljettköp till melodifestivalen i Östersund. Nu har en 35-årig kvinna, en 43-årig man och en 43-årig kvinna också köpt biljetter som de känner sig lurade på.

Den 35-åriga kvinnan köpte biljetter på nätet för 1935 kronor, som skulle vara med bra placering. När kvinnan fick biljetterna visade det sig vara på lyssnarplats, vilket innebär en plats där det inte går att se festivalen utan bara lyssna. Kvinnan menar att det inte framgått att det var sådana biljetter hon betalat för och vill ha igen pengarna hon lagt ut.

Likaså den 43-årige mannen köpte en biljett på nätet som han betalade totalt 790 kronor för. Inte heller vid hans biljettköp framgick det att det var på lyssnarplats, han vill nu ha sittplats vid scenen eller få mellanskillnaden tillbaka. Mannen anser att han fått betala alldeles för mycket för det som var en lyssnarplats då de platserna sålts för 195 kronor ursprungligen. Biljettföretaget hävdar att priset är marknadspris.

Den tredje anmälan, från den 43-åriga kvinnan, gäller fyra biljetter, köpta på internet av samma företag som ovanstående, för 3980 kronor. Kvinnan skriver i anmälan att det inte framgått någonstans att hon köpt biljetter på lyssnarplats utan att hon köpte med sittplats för scenen. Hon anser också att hon fått betala väldigt mycket mer än marknadsvärdet för biljetterna.