Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler nya bilar i Jämtland

Det nyregistreras allt fler personbilar i Jämtlands län.

Under årets nio första månader är uppgången 27 procent jämfört med perioden januari-september 2009.

Trots den relativt stora ökningen så är ändå Jämtland det län som har den lägsta ökningstakten av nyregistreringar i hela landet. Gotland är det län som har den procentuellt största ökningen. Under den här perioden ökade nyregistreringarna där med 68 procent.

Under årets nio första månader har det nyregistrerats 1 724 personbilar i Jämtlands län. Detta att jämföra med 1 355 nyregistreringar samma period i fjol, enligt färska siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

Den procentuellt största ökningen i Jämtland under den här perioden har Berg. Där nyregistrerades det 61 personbilar under perioden januari-september i år jämfört med 28 motsvarande period förra året. Det är en ökning med hela 118 procent.

För hela landet har nyregistreringarna av personbilar ökat med 36 procent under årets nio första månade jämfört med de nio första månaderna 2009.

KENNETH JOHANSSON/NA Media