Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler lokala musiker spelar in skivor

Samtidigt som den nationella och internationella skivindustrin ekonomiskt går på knäna och krymper utgivningen ges det ut alltmer lokal musik på skiva.

Annons

Med lokala inspelningsstudior och producenter har det blivit lättare att spela in och pressa skivor i mindre upplagor till relativt låga kostnader. I Östersund produceras numera åtskilliga skivor med lokal musik och lokala musiker. Ett exempel är Tommy Andersson Studio, där rätt många inspelningar gjorts på senare tid.

I maj i år gick till exempel tre välkända bröder Edlund – Torbjörn, Håkan och Rudi – in i just den studion tillsammans med tre andra rutinerade Jämtlandsmusiker – Lasse Forsberg, Rolf Dalesten och Hans Lundhag – och ut kommer idag skivan Unforgettable med Populärorkestern, som man kallar sig.

Torbjörn Edlund känner vi måhända bäst som kyrkosångare med en mäktig stämma och seriös repertoar. Här har han dock vågat sig på en lättare repertoar med allt från smäktande schlager och musicals till Evert Taube och en och annan klassisk jazzlåt. När Torbjörn med sin malmstämma tar ut svängarna är det i vissa fall mer röst än sången kräver. Men här klappar ett bultande sångarhjärta, den saken är klar.

Populärorkestern bjuder också på ett par fina instrumentallåtar, där man gärna lyssnar till Rolf Dalestens klarinettsolon i Blues i F-dur och I hear a Rhapsody.

Mer läsning

Annons