Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler lediga jobb finns att söka

Det fanns fler lediga jobb att söka i januari 2011 jämfört med samma månad förra året. Det visar statistik från Arbetsförmedlingen.

I Härjedalen fanns 45 jobb att söka förra månaden, året innan samma månad fanns bara 17 lediga jobb.

Annons

Siffrorna för hela Jämtland visar att det fanns totalt 401 lediga jobb i hela länet i januari månad. Samma månad förra året fanns bara 340 lediga arbeten.

Färre är också arbetslösa nu jämfört med förra året. Totalt var 230 personer arbetslösa i januari i år i Härjedalen, året innan samma månad hade 259 personer inget arbete. I hela länet var 3323 personer öppet arbetslösa, siffran för i fjol var 3933. Lägst var arbetslösheten i Åre kommun med 5,0 procent. Bräcke kommun hade högst andel arbetslösa, med 11,9 procent.

– Vi ser flera positiva tecken på länets arbetsmarknad. Att det blir fler lediga jobb i länet och att fler av våra kunder får jobb är glädjande. Vi ser också att det jämfört med för ett år sedan är många fler som har ett Nystartsjobb. Det är en bra möjlighet för den som under en längre tid varit borta från arbetsmarknaden att komma tillbaka i jobb, säger Johan Tegnhed, arbetsförmedlingschef i Östersund.

Av ungdomarna mellan 18-24 år i Härjedalen är 3.6 procent arbetslösa. I hela Jämtland är 4.2 procent av ungdomarna arbetslösa och lägst antal arbetslösa ungdomar har Åre, med 2.7 procent. Högst ungdomsarbetslöshet i länet har Strömsund med 5.5 procent. Snittet för Sverige ligger på 3.7 procent.

På samma gång visar siffrorna att det är ungdomarna och utlandsfödda som har svårast att få jobb.

Mer läsning

Annons