Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler lärare och kolonilotter

Lärartätheten ökas i Bräckes skolor. Det var ett av besluten som togs på tisdagens kommunfullmäktige.

Att det blir fler lärare i skolan möjliggörs av en förändring av det så kallade nyckeltalet, som styr hur mycket pengar en elev i grundskolan får kosta.

– Antalet lärare per 100 elever ökar från 7,6 till 9,4, säger Jörgen Persson, (S). Våra skolor är i dag 17 miljoner kronor dyrare än hos jämförbara kommuner. Främst beror det på att vi har många små skolor och små klasser, säger Jörgen Persson.

Ett medborgarförslag som kommit in till kommunfullmäktige föreslog att kolonilotter skulle skapas i Gällö. Det antogs och om ortsborna är tillräckligt odlingsintresserade verkar möjligheterna till hemmaodlade grödor vara goda.

Som LT tidigare berättat om så har kommunen det tufft ekonomiskt. I revisionsberättelsen som presenterades på fullmäktige anmärker revisorerna på kommunstyrelsen för att de inte gjort tillräckligt för att motverka det underskott som tidigare prognostiserats. Revisorerna tycker inte heller att årets budget, som är lagd med nollresultat, är god ekonomisk hushållning.

– Det var en del diskussion kring ekonomin, säger Jörgen Persson. Många är bekymrade över det ekonomiska läget.