Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler länsbor förtidsröstar i EU-valet

En gång i världen var jämtarna landets mest EU-kritiska. Inställningen verkar dock vända.

Socialdemokraterna i länet skickade ett pressmeddelande på onsdagskvällen där de noterade att de första rapporterna från förtidsröstningen till EU-valet pekar på ett ökat intresse bland väljarna.

Och Jämtland är tydligen det län som har den största ökningen med 77 procent av förtidsröstande i riket jämfört med föregående val.

– Jag blir både stolt och glad över att intresset för EU-valet tycks öka i länet. I våra möten med väljare poängterar vi ständigt vikten av att använda sin röst och stå upp för demokratin, särskilt i dessa tider av tilltagande motsättningar och extremism, säger partidistriktets ordförande, Anna-Caren Sätherberg, i en kommentar.

– Vi som bor i ett litet län i norra Europas utkant är beroende av att det förs en aktiv närings- och regionalpolitik, inte bara i Sverige, utan i Bryssel. Även om många jämtar och härjedalingar är sunt kritiska till EU, vet vi alla att för att kunna påverka måste man engagera sig.

På måndag kan du läsa mer om EU-valet i LT och på ltz.se.