Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler läkare, färre politiker

Annons

Nu får det vara nog med alla påhitt och dumheter från politiker i landstinget Jämtland. Skärp er Harriet Jorderud (S) och Robert Uitto (S) med flera. Det är jättestora misstag ni gör som folkvalda politiker gör i olika verksamheter gång på gång, specialistvård till svårt sjuka som nekas, remisser till sjukvård på sjukhus i andra landsting som stoppas på grund av kostnadsskäl. Stopp för stafettläkare, ja det borde kanske ha skett långt tidigare på 2000-talet så kanske ekonomin varit bättre om inte ni politiker kanske ökat era arvoden och pensioner, men det är ni mycket måna om att det inte ska komma fram till allmänhetens kännedom, mycket begripligt, men vakna och börja inse varför ni sitter på era stolar. Att nu försöka få bort konkurrerande privata hälsocentraler, till exempel Hoting, Strömsund, Hammerdal är väl det mest idiotiska förslag ni åstadkommit på senare tid Dessa hälsocentraler behövs till 110 procent eftersom landstingets vårdcentraler inte klarar av sin situation i dag.

Själv flyttade jag till Jämtland 2003 och fick efter något år hälsoproblem på grund av för mycket jobb. jag

var tvingad uppsökaStrömsunds sjukstuga, hade sällan sökt vård på sjukhus tidigare, men nu uppstod ett problem för mig. Jag besökte Ströms sjukstuga elva gånger under 2006 till 2007 under dessa besök fick jag åtta nya läkare, det var i stort sett en ny läkare vid varje besök. Detta är orimligt vid en sjukdom. Den läkare man fått tid för återbesök hos vare sig hinner eller har möjlighet att sätta sig in i den enskilde patientens läge och allmäntillstånd. Jag sökte då till privatläkarvård, först Medicin direkt i Östersund och sedan flyttade jag över till Nya närvården i Hoting, Strömsund och fick omgående hjälp. Har sedan dess haft samma läkare i 5,5 år. Denne läkaren på Nya närvården känner väl till mina problem och det är det viktigaste för patienten att läkaren har personkännedom. Om landstingets vårdcentraler går med miljonförluster bekymrar ju inte dessa aktuella politiker med flera beslutsfattare. Vi patienter tillika skattebetalare i Jämtland måste öra uppror i detta speciella fall. Politiker ska inte styra vår hälsa och val av vilken hälsocentral vi vill besöka för att må bra. Nej minska antalet inkompetenta politiker istället. Gör något för er lön som är vettigt!

En som vill slåss för privata vårdcentraler!!!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel