Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler jobbmöten sker på distans

Hänsyn till miljön gör att företagsresorna minskar och de anställda får kommunicera via internet i stället. Var fjärde företag har i dag som policy att mötas på distans i stället för att resa, enligt SCB.

Annons

Siffran gäller företag med 10 anställda eller fler och ju större företag desto mer minskar resorna. I bolag med 250 anställda är det 60 procent som prioriterar ned resandet, visar SCB:s rapport IT i företag 2009.
Omkring 40 procent av företagen försöker även minska sin energiförbrukning genom att till exempel använda skärmsläckare och ställa krav på att datorerna stängs av vid dagens slut och minska antalet utskrifter.
Rapporten visar också att företagen, precis som svenskarna i allmänhet, börjar e-handla allt mer. 2008 tog 20 procent av företagen emot elektroniska beställningar och 60 procent beställde varor eller tjänster på nätet.
Företagen köpte dator- och telekomutrustning för 24 miljarder kronor under 2008 och av det stod datorutrustningen för 70 procent. Utgifterna för köp av programvara uppgick till 18,9 miljarder kronor.

Mer läsning

Annons