Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler fasta jobb på Försäkringskassan

Fler anställda kommer att få fasta arbeten på Försäkringskassan i Östersund.

Annons

Malin Sjödin är tillförordnad platschef på den avdelning av Försäkringskassan i Östersund som heter nationellt försäkringscenter. På hennes avdelning finns i dag drygt 500 anställda men ett stort antal, cirka 200, har inte fasta arbeten utan är anställda en begränsad period.

Men många av de som är så kallade visstidsanställda kommer framöver att få möjlighet att bli anställda tills vidare.

– Nu vet vi att vi kommer att ha det här behovet av personal en längre tid framöver och då vore det dumt att inte tillsvidareanställa fler, säger Malin Sjödin.

Hon säger att det exakta antalet ännu inte är bestämt men att det rör sig om cirka 100 fasta tjänster som de anställda ska få möjlighet att söka.

Malin Sjödin säger också att det i dagsläget inte går att säga om alla visstidsanställda blir kvar efter att deras anställning gått ut. Men hon betonar att det just nu inte finns några planer på neddragningar i personalstyrkan.