Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler beslag gjorda i narkotikahärva

Åklagare Katarina Eriksson har begärt längre tid för att arbeta med utredningen av narkotikahärvan där nio personer sitter häktade.

Fler narkotikabeslag har gjorts.

I slutet av oktober häktades sex personer, som misstänks för narkotikabrott, efter att tullen i Haparanda stoppat två bilar som tagit sig över gränsen mellan Finland och Sverige med ett halvt kilo amfetamin.

I slutet av förra veckan häktades ytterligare tre personer.

– Jag har begärt att få förlängd tid för att väcka åtal, till 6 december, säger Katarina Eriksson.

Nuvarande häktningstider för de först häktade går ut på måndag, åklagarens begäran innebär att tingsrätten kommer göra nya ställningstaganden om de ska vara fortsatt häktade eller inte.

Åklagaren berättar också att fler beslag av narkotika har gjorts.

– Men jag vill inte in på vad det handlar om, säger Katarina Eriksson.

Hon kan inte heller säga något om hur de olika beslagen och de häktade personerna hänger ihop eller anledningen till att det är just åklagarkammaren och polisen i Jämtland som sköter utredningen.

– Det kan jag inte gå in på mer än att några av de misstänkta personerna bor här. Det hänger ihop på olika sätt, säger Katarina Eriksson.