Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler arbetslösa i april

Antalet arbetslösa i länet fortsätter att öka, jämfört med i april 2009 är ökningen 2,1 procent. 4,4 procent av länets befolkning är arbetslösa.

Även om arbetslösheten ökat, så minskar antalet personer som varslas om uppsägning. Arbetsförmedlingschefen Johan Tegnhed konstaterar att i april 2009 varslades 358 personer, i april i år var siffran 72 personer, vilket kan tolkas som en viss ljusning på arbetsmarknaden. Men trots att antalet varsel minskar, kan arbetsförmedlingschefen konstatera att arbetslöshetstalen inte minskar.

Arbetslösheten bland kvinnor i länet har ökat med elva procent, jämfört med för ett år sedan. Bland männen har arbetslösheten däremot minskat med 2,5 procent. Fortfarande är dock antalet män som är arbetslösa avsevärt större än antalet kvinnor, 2 217 män var inskrivna på arbetsförmedlingarna i länet i april, 1 267 kvinnor var arbetslösa. Bland de utrikesfödda har arbetslösheten också ökat, antalet arbetslösa i gruppen har ökat med cirka 22 procent jämfört med för ett år sedan i absoluta tal betyder det en ökning från 447 personer till 544.