Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler är intresserade av att köpa Thomée

Priset är fortfarande oklart. Därför kan Östersunds kommun inte inleda någon regelrätt förhandling om försäljningen av Thomée.

Annons

Intresset för Thomée är stort – inte bara bland östersundsbor som saknar den gamla ångaren utan även bland potentiella köpare.

Som LT tidigare har berättat har Östersunds kommun inlett en process där Thomée ska gå ut till försäljning på den öppna marknaden. I grunden handlar det om att ingen är intresserade av att hyra fartyget.

Camilla Olsson, besöksnäringsstrateg på Östersunds kommun, säger att experter har fått i uppdrag att värdera vad Thomée kan vara värd.

– Vi har begärt en värdering och men har inte fått den slutgiltiga, fast jag har bara fått en preliminär.

Enligt Camilla Olsson har den preliminära prisbedömningen en stor spännvidd.

– Jag vill inte uttala mig om det, men det var ett vitt spann och jag begärde att de ska precisera utifrån flera parametrar som bland annat kravet på 20 turer per sommar. Hur värderar man det?

I början av nästa vecka ska prislappen på Thomée vara fastställd.

– Sedan blir det en förhandling med dem som har lämnat intresse. Och det är en bedömning om vem som har de bästa förutsättningarna, är beredda att betala det pris som vi begär och enligt de premisser vi kommer överens om.

Har ni fått in några intressenter?

– Ja, det är en del som har hört av sig. Även sådana som inte var intresserade under hyresprocessen. Men jag kan inte säga hur seriöst det är. Vi har fortfarande en öppen dialog.

– Vårt gemensamma intresse är att den ska gå kvar i sjön med möjlighet för oss som bor här att ändå åka på några turer så att det inte är en låst eller privat båt.

Vad tror du själv. Rullar Thomée på Storsjön i sommar?

– För varje vecka blir det svårare. Det är tillstånd som ska sökas och avtal ska göras klart. Men det är fortfarande några månader kvar till sommaren och den är inte i dåligt skick så om allt går bra så borde det kunna gå vägen.