Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flatmo gör oss sömnlösa

Nu är valet till över och en viss oro infinner sig för flera av oss som bor i Bräcke kommun. Centern har fått många mandat och det är inte de som ger upphov till oro. Det är deras kandidat Theresa Flatmo (C) som gör oss sömnlösa. Det är mycket bra med att yngre kommer fram men man måste ha någon form av ödmjukhet. Hon har bedrivit en personkampanj på nästan enbart en fråga, den om Folkets Hus. Att det skulle vara valrörelsens största skandal kan tyckas märkligt då denna konstellation funnits sen 2004. Men det är inte det som oroar oss mest. Det är det språk hon använt sig av och i våra ögon gjort allvarliga personangrepp. I en demokrati har man, och ska ha olika åsikter och i och med det är man inte översittare, maktfullkomlig och inte heller inkompetent (radiointervju då hela kommunens ledning inkompetensförklarades).

Vi som arbetar i Bräcke kommun träffar både personal, tjänstemän och politiker. Vi har haft ett bra klimat där man respekterat varandras olika roller. Kommunen har arbetat mycket med värdegrund och att man ska respektera varandra. Vi har haft regelbundna träffar med politiker från alla partier där vi diskuterar aktuella frågor och hur vi bäst ska kunna komma framåt för att de vi är till för ska ha det bra som möjligt. Att det kommer in ett nytt kommunalråd, (eller hur det nu blir när man funderat/räknat klart), som har nästan ingen politisk erfarenhet alls och som vad vi förstått saknar erfarenhet från vård /omsorg samt skola så kan man inte bli annat än orolig då politikerna är de som är vårdgivare, (enligt juridisk benämning) och blir således arbetsgivare åt oss som arbetar i den största verksamheten som finns i kommunen.

Som politiker gäller det inte bara att smutskasta de andra och ha åsikter på vad de gjort eller inte gjort Man måste ha något eget att komma med. Hur ska kvalitén i vård- och omsorg fortsätta utvecklas? Hur ska ekonomin se ut med minskande befolkning och ändringar i statsbidrags normer som påverkat oss negativt? Vi ligger bland de 10 främsta i Sverige i många parametrar vad gäller vård- och omsorg.

Det har Flatmo aldrig kommenterat.

Bräcke har en mycket hög andel äldre-äldre som inte bara kräver SOL-insatser utan även en hel del hälso- och sjukvård.

Kommer Flatmo att kunna vara ödmjuk och se till oss som kan verksamheten bra eller kommer man få höra att man är inkompetent ? Vi är många inom vård- skola -omsorg som är högskoleutbildade, med minst 3-5 års akademiska studier och vi har nästan 80 procent utbildade undersköterskor med hög kompetens och många har väldigt lång erfarenhet .Politiker måste kunna lyssna på övrig personal som besitter den faktiska kunskapen inom sina sakområden. Detta har inte varit något problem tidigare och i den bästa av världar får man hoppas att det förblir så. Vilken utbildning har egentligen Flatmo själv som kan inkompetensförklara en hel politisk ledning ?

Att Centerpartiet kommer fram och rör om lite i den politiska arena kan det komma ut en hel del bra ut. Men vi hoppas att det blir Yngve Hamberg som i så fall får företräda partiet. En klok man med lång politisk erfarenhet som aldrig skulle drömma om att använda ett språk som Flatmo har gjort. Det har inget med feghet eller att Yngve skulle vara rädd för dialog utan enbart om respekt för sin medmänniska .Och att Flatmo ej tar emot något av de råd Yngve ger i en debattartikel visar tyvärr på att hon inte är mottaglig för andras åsikter.

Är det något som kommer att genomsyra framtida politik i Bräcke kommun kan mycket av det som ändå är bra raseras väldigt snabbt.

Sömnlösa invånare i Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel