Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost.

Annons

4 personer

600 g fläskfilé

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör- & rapsolja

0,75 tsk salt

1 krm svartpeppar

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl torrt vitt vin

1 msk vetemjöl

2 msk koncentrerad kalvfond

1 msk dijonsenap

1 dl riven prästost

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör- & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Serveringsförslag: kokt ris och grönsaker. Receptet kommer från Arla.