Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost.

4 personer

600 g fläskfilé

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör- & rapsolja

0,75 tsk salt

1 krm svartpeppar

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl torrt vitt vin

1 msk vetemjöl

2 msk koncentrerad kalvfond

1 msk dijonsenap

1 dl riven prästost

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör- & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Serveringsförslag: kokt ris och grönsaker. Receptet kommer från Arla.