Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flåklypa Grand Prix

(Pan Vision)


Ålder: 3+


Format: DS


Genre: minispelsäventyr


3

Det är tveksamt om dagens barn kommer ihåg den norska dockfilmen "Flåklypa Grand Prix" (1975), men när Reodor, Solan, Ludvig och alla de andra blir spelfigurer kanske det blir ändring på det.


Genom att spela en rad olika minispel ska de knaisga vännerna bygga ihop sitt vrålåk, El Tempo Gigante, för att delta i den stora biltävlingen "Flåklypa Grand Prix".


Minispelen är välgjorda, men tyvärr aningen för få för att ge spelaren känsla av full valuta för pengarna.


Variationen är det dock inget fel på. Här finns allt från egna varianter av "Pac Man" till den roliga cykelverkstan till racingmomenten.


Grafiken känns lite grynig, men bjuder trots det på en rejäl portion charm. Dessutom talar alla figurerna svenska, vilket gör att barnen kan spela helt själva.


Kontrollerna fungerar bra i de flesta momenten, men varför gick man inte fullt ut med att kopiera pennstyrningen från Zelda-spelen till DS.


Ett helt okej spel för de allra yngsta, som dessutom har en skön svensk/norsk stil som känns rätt originell i spelsammanhang