Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flaggan är inte rasistisk

Annons

En elev på min skola blev tillsagd för att han bar en t-shirt med en svensk flagga på och med texten ”Absolut svensk”. Min skola håller inte skolavslutning i kyrkan längre och inte heller sjungs då svenska nationalsången. Förklaringen till detta var enligt min rektor att man inte ville blanda in religion i skolan och att skolavslutningen skulle vara för såväl muslimer som kristna.

Jag tycker det är skrämmande att det har blivit så här, inte konstigt att folk dras till rasistiska grupper eller röstar på Sverigedemokraterna när traditioner som levt i alla tider förbjuds. Det är ju nästan som om det tolkas som rasism när man talar gott om Sverige. Att man säger till en person som går runt med en svensk flagga på sin T-shirt är för mig absurt, skulle en person som gick med en turkisk flagga på sin T-shirt bemötas på samma sätt?

Vem är det som egentligen är ansvarig då? Det är inte invandrarna, många av mina kompisar är invandrare och alla är eniga om att de inte förstår varför svenskar ser ner på Sverige. Många bryr sig inte heller om att gå in i en kyrka, de behöver ju inte knäppa händerna på trosbekännelsen. Det är våra politiker som står bakom att det blir så här, man är rädd för att någon ska ta illa upp av någonting och de vill göra samhället så öppet för alla att man trampar ner på Sveriges traditioner och kultur. Det är dags att man slutar förbjuda traditioner och att man stolt ska kunna hissa den svenska flaggan, både invandrare och svenskar!

Sebastian

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons