Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjäsket runt Clooney är skrattretande

/

– Jag skulle uppskatta om ni försvinner härifrån.

Annons

Hon heter Susanne, jag vet det fastän hon ens vill säga sitt namn. Nu står hon med en pärm i handen och tittar uppfordrande på oss.

– Vi vill inte ha er här, fortsätter hon.

Vi befinner oss mitt i den jämtländska skogen. Ni kan se allt framför er; de svarta granarna, vägkantens snödrivor, på vissa ställen med synliga spår av stora älgkliv, brevlådor uppe vid huvudvägen, anonyma, ordlösa nedfarter rakt in i det stora intet. Jag vet att ni kan se allt.

Här, i Singsjön, går livet sin gilla gång. Här, bara tjugo minuter från Östersunds centrum, finner många sportstugeägare lugnet och naturen. De bofasta är inte mer än ett tiotal, många av dem är uppvuxna på platsen. På platsen dit vi inte längre är välkomna. Därför att skådisen George Clooney har odlat skägg under ett halvår, inför sin roll i ”The american”.

Nu står det en vakt vid vägen, en vakt som har yrket ”stänga-ute-alla-obehöriga”. I skogen kryllar det av folk som vägrar uppge sina namn, jag ser plötsligt någon som jag känner igen från Östersunds gator, eller gick vi i parallellklasser på gymnasiet kanske? Jag får aldrig veta, han skakar bara på huvudet och tittar ner i backen. Precis som alla andra.

Människor som har sagt att de ställer upp för ett samtal med tidningen drar plötsligt sig ur.

Någon säger att hela byn har vetat om inspelningen i ett halvår. Alla har fått munkavle av produktionsbolaget och alla har också lyckats hålla tyst. En jämte tiger som muren, vad glada alla inblandade måste vara. En jämte kan man då lita på, det är redigt folk.

Fjäsket runt Clooney är nästan skrattretande. Ringer man till pressansvarig på Svensk filmindustri har hon absolut ingen kommentar. Nä, det är ingenting på gång, hon vet ingenting alls. Absolut ingenting.

Men det kryllar ju av italienare i Singsjön, betyder inte det att det är något på gång? Inte det? Nähä, tack och hej då. En annan kvinna inom samma företag är direkt otrevlig och någon kommentar har hon givetvis inte heller; (hon sitter dessutom och äter, herregud att jag arma människa inte kan se det genom telefonluren?!)

Vi vinkar till Radio Jämtland och TV4 som också är där i skogen och svansar. Vi ler lite underförstått till varandra, det är så här när George Clooney är på ingång. Lite upp och ner vända världen. Vad tokigt, hihi.

De ber snällt om sponsorpengar, men vad får vi tillbaka?

– Vi vill inte ha er här. Jag skulle uppskatta om ni försvinner härifrån.

Nu står Susanne där igen. Susanne, med pärmen, utan något efternamn.

En liten bit därifrån står en äldre man och kliar sig lite i huvudet. Han undrar hur han ska kunna hämta posten när inspelningen drar igång och de spärrar av området. Hollywoodstjärnan George Clooney vet han inte vem det är.

Mer läsning

Annons