Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde segern i EM för lag Norberg

Annons


Ett defensivt och snålt spelande Tjeckien blev ett lätt byte för lag Anette Norberg i curling-EM.

-Det är ingen dröm precis att spela första matchen klockan åtta på morgonen, men det går det också, konstaterade Anette Norberg efter segern med 6–3 över Tjeckien.

Det relativt omeriterade tjeckiska laget vågade inte chansa med att spela offensivt mot favorittippade Sverige, utan valde att spela extremt defensivt för att hålla förlustsiffrorna på en låg nivå.

-Det blir ju inte så roliga matcher precis. Men vi spelade stabilt och gjorde vad vi skulle, sade den svenska landslagsskippern efter en seger som var hur säker som helst.

Anette Norbergs rutinerade lag har jättekoll på motståndet i EM-tävlingarna i Örnsköldsvik och låter sig inte överraskas.

-Det är inte lika stora skillnader mellan topplagen och de mindre framgångsrika lagen i EM som det var förr om åren. Det blir ju också något skrällresultat då och då, konstaterade Anette Norberg.

De svenska damerna har inlett EM-spelet med fyra raka segrar, en bedrift som laget är ensamt om. Danmark är ensam på tre segrar och därefter följer sex lag med två segrar.

Finaltippade Skottland som gav de svenska damerna en tuff match på söndagen åkte överraskande på sin andra förlust i EM-turneringen mot Schweiz som vann med 7–4.

De svenska damerna spelar ytterligare en match på måndagen, då svarar England för motståndet. Brittiskorna har bara en seger hittills, men det var en liten skräll då Tyskland besegrades med 8–3.

Mer läsning

Annons