Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde raka för HV 71

/
  • Frölunda-coachen Ulf Dahlén eldade på sina mannar, men utan framgång. HV:s Per Gustafsson och Björn Melin stormar fram i semifinal 1 och Frölunda HC hade inte mycket att sätta emot.Foto: Scanpix

HV71 vann sin fjärde raka match i årets SM-slutspel när man besegrade Frölunda med 3–1 i första semifinalen.

Annons

Inför första semifinalen hade Frölunda inte spelat match på en vecka, efter att man slagit ut Luleå i kvartsfinalen med 4–1 i matcher.

HV däremot kom till spel med matchtempo i benen och en vinnande trend. Laget vann de sista tre kvartsfinalmatcherna mot Timrå, varav den sista så sent som i måndags.

– Det har nog HV nytta av, de är mer inne i spelet än Frölunda. En vecka är ganska länge att vila, sade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson på besök i Jönköping.

Känslan var också att HV var något hetare. Samlat försvarsspel och koncentrerat anfallsspel gjorde att HV fick till fler farligheter än Frölunda.

HV gjorde två av sina mål i power play. Det tredje gjordes i box play.

Finske pansarkryssaren Mikko Luoma tog med sig pucken över hela banan och hittade landsmannen Jukka Voutilainen, som satte pucken i Johan Holmqvists kryss.

Det målet innebar 2–0. Trots att det då återstod nästan 40 minuter började det redan där lukta HV-seger.

Frölunda skapade en del lägen, men ju längre matchen led desto mer kunde HV kontrollera händelserna. Stefan Liv var säkerheten själv i HV-målet, och var bara 28 sekunder från att hålla nollan.

HV fick klara sig utan nyblivne Guldhjälmenvinnaren Johan Davidsson. Tjecken Kamil Piros ersatte Davidsson, och tackade för förtroendet med två assist och en riktigt bra insats.

Mer läsning

Annons