Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde person i bankomatliga dömd

Ytterligare en person har dömts i den liga som kom över sedlar genom att manipulera uttagsluckan i bankomater.

Den 21-årige mannen som greps i Alicante i Italien är den fjärde inblandade och han döms för stöld och försök till stöld. Det blir villkorlig dom och 21-åringen har erkänt att han varit med och plockat ut pengar på några platser, sedan kunder misslyckats med att få ut sedlar själva.

Sedlarna fastnade på insidan med hjälp av en stållist som klistrats fast på bankomaten framför luckan där pengarna kommer ut. På baksidan satt en dubbelhäftande tejp som "sög åt sig" sedlarna.

21-åringen fälls även för några tillfällen där han nekat till stöld men där tingsrätten finner det osannolikt att han inte varit medveten om vad som pågått.

Han färdades i samma bil som övriga dömda män där verktyg och materiel fanns och som användes när bankomaterna manipulerades.

Några punkter i åtalet ogillas eftersom det inte är klarlagt att 21-åringen befann sig på de aktuella platserna tillsammans med andra i ligan.