Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde misstänkt i bankomatliga fast

En fjärde misstänkt i den bankomatliga som tog ut sedlar med hjälp av tejp och en metallist har åkt fast i Spanien.

Annons

Sedan slutet av förra året har den 20-årige mannen varit häktad i sin frånvaro tills han greps i Alicante i Spanien i januari.

Han överlämnades till Sverige och sitter inlåst i häkte i väntan på rättegång i Östersund.

Tre personer i bankomatligan dömdes i december av tingsrätten i Östersund för har ha plockat ut summor upp till 1 000 kronor ur bankomater på olika platser i Sverige. Längsta straffet blev sex månaders fängelse.

Flera av brotten genomfördes i länet sedan personer som försökt ta ut pengarna misslyckats, på grund av att sedlarna fastnade bakom luckan som blockerats med en tejpförsedd metallist.

20-åringen har i väntan på rättegång åtalats misstänkt för ett flertal stölder av pengar ur bankomater. Brott som de andra männen från Rumänien redan är dömda för.

Han är misstänkt för att tillsammans och i samråd med dem ha manipulerat bankomater på bland annat Vattudalstorget i Strömsund och Centrumvägen i Svenstavik.