Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällturen siktar på 500

MTB-loppet Fjällturen, mellan Funäsdalen och Ramundberget, som avgörs på lördag siktar på 500 deltagare.
– Det blir i alla fall en rejäl ökning från förra årets 300 startande, säger Anders Blomqvist.

Fjällturen arrangeras för andra året. Premiäråret 2013 startade 300 cyklister, i år är prognosen 500 startande.

– Vår bana bjuder på underbara vyer över några av Sveriges högsta fjäll. Det finns inga tekniska svårigheter utan en fin blandning av väg, stig och cykelled, utlovar Anders Blomqvist som sitter i tävlingsledningen.

För de tävlande i huvudklassen, 58 kilometer, innehåller sträckningen två rejäla stigningar vilka för cyklisterna upp till några av den svenska fjällvärldens allra vackraste utsikter. Stigningar och längden gör det till en utmaning, underlaget är lättcyklat. Starten går i Funäsdalen sedan slingrar sig banan till målet i Ramundberget.

Totalt finns fem olika banlängder vilket gör att såväl barn, motionärer och elit kan hitta en lämplig utmaning.

I startlistan finns en del idrottsstjärnor som det går att mäta sig mot. Favorit blir förstås Fredrik Eriksson, långloppskungen i norden inom MTB. Han vann exempelvis Cykelvasan och Birkebeinern förra säsongen.

Sedan finns några intressanta vinterolympier med. Längdåkaren Anders Södergren behöver förstås ingen närmare presentation och det gör inte heller skicrossfantomerna Victor Öhling-Norberg och Anna Holmlund.

– Jag hoppas på att ytterligare några idrottsstjärnor kommer till start, säger Anders Blomqvist som har ett brett kontaktnät inom sportens värld.