Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällhotellet i Lofsdalen stänger

Efter tre år som arrendator av Fjällhotellet i Lofsdalen säger Nicklas Norman tack och adjö.

– Det handlar om samarbetsproblem och familjeskäl, menar Nicklas Norman.

Annons

Fjällhotellet i Lofsdalen har varit i ett samtalsämne i Lofsdalen under många år. För tre år sedan tog Nicklas Norman över som arrendator. Innan dess var hotellet ett spökhotell under sex års tid.

Men tre år får räcka för Nicklas som nu drar vidare till värmländska Sunne för att bli vd för Hotell Selma Lagerlöf.

– Man har fruktansvärt stora samarbetsproblem i Lofsdalen och det är några som styr alldeles för mycket, säger Nicklas om en utav orsakerna till varför han lämnar Härjedalen och Lofsdalen efter att arrendetiden går ut.

Ett annat skäl till flytten är att familjen, fru och två barn, vill ha ett annat utbud av olika aktiviteter än vad Lofsdalen har att erbjuda.

Enligt Nicklas Norman har verksamheten gått bra under de tre år han haft hand om hotellet, ett hotell som har 280 bäddar, två restauranger och en mängd andra faciliteter.

– Det är som för alla andra. Det är tufft i början men det tredje året har det gått riktigt bra. Vi har haft 10 000 gästnätter så vi har lagt en bra grund, menar Nicklas vidare.

Hotellet ligger ute för tillfället till försäljning och redan nu har ett antal olika intressenter varit på plats.

– Det ser väldig positivt och jag tror inte att det kommer att vara stängt så länge, säger Nicklas Norman som i samband med att familjen lämnar Lofsdalen efter att skolan slutar hoppas kunna hitta en intressent som kan ta över hotellverksamheten.