Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällhälsan lever vidare

Hede Fjällhälsan, Sjukvårdens utveckling i Hede/Vemdalen, har lämnat en ansökan inför Hälsoval om att driva hälsocentralen i Hede ytterligare fyra år

– Vi är i stort sett överrens, säger föreningens ordförande Bengt Liljemark som tidigare i veckan träffat landstinget.

Fjällhälsan i Hede med sina runt 800 medlemmar är den enda hälsocentral i Härjedalen som bedrivs i privat regi. Och det tänker man även fortsättningsvis att vara.

Ansökan är inlämnad och tidigare i veckan satte man sig ned med de styrande på landstinget för att visa upp sina handlingar inför beslutet som tas i september.

Enligt ordförande Bengt Liljemark var mötet positivt för Fjällhälsans del och det mesta lutar åt att man fortsatt förtroende.

– Ekonomin är bra och det är ju vår styrka och sedan har vi en bra personalbesättning, säger Bengt Liljemark som även ser de fina resultat man fått från patientenkäter som en stor fördel för Fjällhälsan.

Föreningen har under årens lopp gjort stora investeringar i hälsocentralen nu närmast väntar kanske stora investeringar i bland annat IT-teknik.

– Det beror på vilka beslut som landstinget tar, säger Bengt Liljemark.