Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällanläggningen Storvallen Resort i konkurs

Företaget Storvallen Resort AB har gått i konkurs. Bolaget har drivit fjällanläggning i Storvallen men stängde redan i våras, efter drygt ett års drift. Nu ska en av delägarna, Storvallens fastighetsförvaltning AB, försöka driva anläggningen vidare i egen regi.

Annons

Det svenska bolaget Storvallen Resort AB tog över driften av fjällanläggningen, som då hette Storvallen Fjällcenter, i mars 2007. Ägandet delades mellan tre parter: Hotell Älgen i Östersund, Storvallen Fastighetsförvaltning AB, som äger själva fastigheterna, och en norsk privatperson.

Det nya driftbolaget utlovade förändringar främst vad gäller priser, eftersom tidigare ”norska priser” hade avskräckt både svenska och norska turister.

Men det blev inte den nystart man hoppades på, skulderna hopade sig och de tvingades stänga i april i år, bara 13 månader efter övertagandet.

Att konkursen dröjt till nu beror på att bolaget fortfarande haft ansvar för underhåll av anläggningen.

Sigmund Lysvoll, som har Storvallens fastighetsförvaltnings uppdrag att förbereda hotellet för nystart, kallar det ”en teknisk konkurs”. Något de måste få undan för att kunna gå vidare.

Han har jobbat i en månad på anläggningen, som förutom hotellet består av en stugby med 30-talet stugor.

Lysvoll bekräftar att förvaltningsbolaget ägt 33 procent av aktierna i driftbolaget, men enligt honom har de själva en stark ekonomi.

Han hoppas att hotellet ska kunna öppna efter nyår.

– Hotellet är hjärtat i hela verksamheten, det behövs, säger han.

Mer läsning

Annons