Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixar skivorna själv

Yngve Persson är ett känt namn i Härjedalens musikvärld. Hemma i Älvros har han en egen studio och nu ska allmänheten få möjlighet att komma över hans musik.

– Jag har hållit på med musik 40-50 år och när möjligheten att köpa en riktig bandspelare dök upp så slog jag till, berättar Yngve Persson som sedan använt denna flitigt men mest till eget och sönernas bruk.

Yngve berättar att inköpet gjordes för att hålla musiken i gång för egen del men då han noterat att det finns en efterfrågan på hans skivor så har Yngve beslutat sig för att göra ett antal som även ska finnas till försäljning.

– Just nu har jag en plan på att göra fem saxskivor, tre är färdiga och jag håller på med den fjärde som innehåller Hank Williams-låtar i swingstil, berättar Yngve Persson.

Bandaren går för högtryck i hemmastudion. Utöver de fem saxskivorna så är sonen Henrik också i full gång med inspelningar. Han har två färdiga och håller på med den tredje, sonen Jens är inte lika flitig eftersom han har väldigt mycket spelningar, bland annat tillsammans med Kingen. En skiva har dock producerats hemma i Älvros och även han har en ny på gång.

– Musiken är ett välidgt stort intresse för mig och jag lägger minst två timmar per dag i studion, berättar Yngve Persson.