Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fisksoppa med granatäpple

Mustig fisksoppa med vit fisk, babyspenat och syrliga, knapriga granatäpplekärnor. Toppa gärna med en klick matyoghurt.

4 personer

Det här behöver du:

500 g vit fiskfilé, torsk eller kolja

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

1 msk smör- & rapsolja

2 msk tomatpuré

8 dl fiskbuljong

200 g Arla färskost fruktig curry

2 dl granatäpplekärnor

65 g babyspenat

2 dl turkisk meze matyoghurt

Så här gör du:

Skär fisken i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, buljong och färskost. Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme cirka 3 minuter. Häll i granatäpplekärnor och spenat. Servera med matyoghurt. Receptet kommer från Arla.