Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisksoppa med granatäpple

Mustig fisksoppa med vit fisk, babyspenat och syrliga, knapriga granatäpplekärnor. Toppa gärna med en klick matyoghurt.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g vit fiskfilé, torsk eller kolja

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

1 msk smör- & rapsolja

2 msk tomatpuré

8 dl fiskbuljong

200 g Arla färskost fruktig curry

2 dl granatäpplekärnor

65 g babyspenat

2 dl turkisk meze matyoghurt

Så här gör du:

Skär fisken i bitar. Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, buljong och färskost. Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme cirka 3 minuter. Häll i granatäpplekärnor och spenat. Servera med matyoghurt. Receptet kommer från Arla.