Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisklir på ny dragspelsplatta

/
 • Kenneth Eriksson, Lennart Andersson och Tommy Andersson har givit ut en dragspelsplatta för fiskefrälsta.                                       Foto: Ingvar Ericsson

Det lär enligt samstämmiga signaler från närradiostationer runt om i landet just nu finnas för lite nyproducerad dragspelsmusik på den svenska marknaden.

Annons
Det säger i alla fall Östersunds musikstudioguru Tommy Andersson som nu tillsammans med gamla dansbandsdragspelarna Lennart Andersson, Svenstavik och Kenneth Eriksson, Döviken, Brunflo, nu gjort sitt för att fylla det påstådda tomrummet. Med Lennart som huvudsaklig låtkompositör har de tre herrarna givit ut en cd där av 14 av de 19 låttitlarna är hämtade ur fiskarenomenklaturen i form av spår som Knuten, Nymfen, Spinnaren Hullingen, Rycket och Kroken. Ett par av låtarna är komponerade på Kenneths egen ö, Tahiti, i Hållstasjön, söder om Brunflo. Fisklir, om man säger. Det är gammaldansdragspel för hela slanten exekverat av Kenneth och Lennart, och Tommy har lagt på komp i form av bas och gitarr.

Mer läsning

Annons