Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskgryta med sparris

Bjud på enkel, värmande fiskgryta med gröna vårsmaker.

4 portioner

600 g torskfiléer

1 tsk salt

250 g grön sparris

4 salladslökar

2 dl lätt crème fraiche

1 msk koncentrerad fiskfond

1 dl vitt vin

1 tsk dragon

Skär fisken i bitar och salta den. Bryt av det nedersta på sparrisen. Skär sparris och lök i bitar. Koka upp crème fraiche, fiskfond, vin och dragon i en gryta. Lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme 3–4 minuter. Lägg ner sparris och lök när 1 minut återstår. Serveringsförslag: Servera med kokt potatis. Tips: Torskfilé kan bytas ut mot gösfilé. Receptet kommer från Arla.