Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fiskare drog upp korvstinn gädda

Liam Mårskog från Delsbo var i Härjedalsfjällen på sin årliga fiskeresa med familj och vänner när han i fredags kväll drog upp en stor gädda med ett något udda maginnehåll. Inuti fisken hittade Liam, 20, en inplastad och halväten falukorv.

– Jag kände någonting cylinderformat i magen på gäddan och då sade min kompis på skämt att "det är en falukorv". Och när jag skar upp den så kom det ut en falukorv, säger Liam Mårskog.

Fisken, som var en meter lång och vägde åtta kilo – utan falukorven – lämnade Liam sedan kvar åt fåglarna.

Att gäddor slukar vad som helst är inte ovanligt, enligt biologen Lars-Åke Janzon.

– Det är få fiskar som är så glupska som gäddor är, säger han.

Det är oklart hur länge gäddan simmat runt med korven i magen, men Lars-Åke Janzon menar att det kan röra sig om dagar, upp till veckor.

– Det tar tid för en gäddmage att bryta ned plast, om den ens klarar av det.

Liam Mårskog berättar för Expressen att falukorven i gäddans mage inte gick ut förrän i december i år. Men Liam och hans fiskevänner tog inte någon tugga av vare sig korven eller gäddan.

– Den luktade riktigt äckligt. Jag tror inte att jag kommer äta falukorv eller bada för den delen på väldigt länge, nu när jag sett hur mycket gäddor gillar korv, säger han till tidningen.

Exakt var han fångade gäddan vill han dock inte avslöja. Han nöjer sig med att säga att det var i Härjedalen och att det är ganska folktomt på platsen.