Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fisk med apelsin och timjan

Festlig fisk, underbart smaksatt med apelsinskal och färsk, hackad timjan. För extra lyx – toppa med några fina hummerstjärtar.

8 personer

Det här behöver du:

1,25 kg vita fiskfiléer

1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

3 msk smör

1 vitlöksklyfta

strimlat skal av en halv apelsin

1 msk hackad färsk timjan

Saffranssås:

1 kg räkor med skal

4 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat

1 dl vitt vin

Så här gör du:

Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in formen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av eventuell vätska. Häll såsen runt fisken och lägg på räkorna och garnera med timjan. Receptet kommer från Arla.