Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fisk med apelsin och timjan

Festlig fisk, underbart smaksatt med apelsinskal och färsk, hackad timjan. För extra lyx – toppa med några fina hummerstjärtar.

Annons

8 personer

Det här behöver du:

1,25 kg vita fiskfiléer

1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

3 msk smör

1 vitlöksklyfta

strimlat skal av en halv apelsin

1 msk hackad färsk timjan

Saffranssås:

1 kg räkor med skal

4 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat

1 dl vitt vin

Så här gör du:

Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Smält smöret och rör ner pressad vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in formen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av eventuell vätska. Häll såsen runt fisken och lägg på räkorna och garnera med timjan. Receptet kommer från Arla.