Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisk från Börtnan ett vinnande recept

Vinnaren av årets Jämtlandsmeny använde både trattkantarell, rökt röding och lingoncheesecake på vägen mot segern.

Annons

Årets Jämtlandsmeny utsågs på lördagen i under festligheter i Åre som en del av Åre Gourmet Week.

Vinnande trerättersmeny är:

Kuvertbröd: Skogssvampsknäcke med trattkantarell

Förrätt: Skogsrökt röding från Börtnan med ostravioli

Varmrätt: Små renfärsbiffar med majrova och sprött osttäcke

Efterrätt: Lingoncheescake med rosmarinkola och flarn

Vem som skrivit receptet kommer att avslöjas de kommande veckorna i samband med reportage i LT.

En känd länskock kommer då att laga vinnarrätterna tillsammans de som författat recepten.

– De lokala ostarna i recepten gav extra smakförhöjning, säger juryledamoten och lokala matprofilen Liv Ekerwald.

I normala fall så är landshövdingen en av jurymedlemmarna som väljer vilken rätt som vinner. Men nya landshövdingen Lena Sommestad är inte på plats än. I stället ersatte Lisbeth Godin Jonasson från Matakademien henne.

Till årets snaps utsågs "Jämte".