Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fish taco

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt. Mums!

4 personer

600 g vita fiskfiléer till exempel torsk eller olja

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk malen spiskummin

1 tsk chilipulver

1 ägg

1 dl ströbröd eller panko

3 msk smör- & rapsolja

12 små tortillabröd

Mangosalsa:

200 g mango i tärningar

1 röd chili

1 silverlök

en halv kruka färsk koriander

pressad saft av 1 lime

0,75 tsk salt

Tillbehör:

2 dl matyoghurt

150 g fetaost, smulad koriander

Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör- & rapsolja på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Mangosalsa: skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt. Receptet kommer från Arla.