Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FIRST AID KIT "Stay gold"

(Columbia/Sony Music)
Bästa låt: "Waitress song"

Annons

Betyg:4

Någonting har hänt med First Aid Kit sedan förra skivan "The lion's roar". De har slagit igenom brett i stora delar av världen och plockats upp av ett stort multinationellt bolag. Då finns alltid farhågorna att pressen från det stora bolaget skulle vara stor på systrarna Johanna och Klara Söderberg att skapa ett mer kommersiellt och brett sound.

Men det är som systrarna sjunger på plattans första spår "My silver lining", "I won't take the easy road". Och det hedrar dem.

Producenten Mike Mogis är tillbaka och det låter lika underskönt vackert som tidigare när stämmorna går in i varandra. Arrangemangen är lite fylligare, ljudbilden är en aning större, det är något mer stråkar och blås, men First Aid Kit håller benhårt fast vid sitt framgångskoncept. Och de gör det bra. Riktigt bra.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se