Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firma Depp och Burton levererar igen

/

”Alice i underlandet” är sjunde gången som Johnny Depp och Tim Burton arbetar tillsammans.

På frågan om det finns någonting som Depp inte skulle göra för Burton svarar han kort:

– Nej.

Annons

Tim Burtons ”Alice i underlandet” är i princip en fortsättning på den gamla berättelsen om Alice som föll ner genom ett hål i en trädrot och upplevde en mängd bisarra och hallucinatoriska äventyr.

I Burtons film har hon blivit 19 år gammal, och i stället för att tacka ja till en fjantig ung mans frieri springer hon iväg – och ramlar åter ner till Underlandet.

Först minns hon inte att hon har varit där förut, men hon möter en mängd gamla bekanta, bland andra Den galne hattmakaren, spelad av Johnny Depp.

Han är minst sagt expressivt utstyrd, och påminner om hur Depp är klädd även till vardags.

– Jag får väldigt fria händer av Tim när det gäller att skapa mina rollfigurer, säger Johnny Depp.

– Vi diskuterar hur de ska se ut, och oftast så tycker vi likadant. Det är det som gör det här samarbetet så kul. Vi känner varandra utan och innan, vi trivs tillsammans, vi litar på varandra. Det är då man vågar saker, det är då man törs ta stegen ut i det okända. Jag känner att det finns någon som hela tiden backar upp mig.

Har filmer som”Alice” och ”Kalle och chokladfabriken” att göra med att Depp vill bejaka barnet inom sig? Han ser tveksam ut:

– Jag vet inte. Visst, jag har ett barn inom mig, och jag hoppas få behålla det länge. Men jag vet inte om de här filmerna är ett uttryck för det.

Burton och Depp har gjort sju filmer tillsammans, och det lär bli fler. Men om det finns specifika planer för nästa projekt så vill Depp i alla fall inte avslöja det i dag. Och han har dessutom en fullspäckad agenda – på filmsajten imdb listas inte mindre än 14 olika filmprojekt i olika stadier av förproduktion. Hur hinner han?

– Tja, många av dem är som sagt bara i förberedelsestadiet, och många är nog felaktiga också. Det sprids så många rykten på internet.

Ett av de planerade projekten är en fjärde ”Pirates of the Caribbean”-film. Men än så länge finns det inte mycket att säga om den.

– Vi måste få till ett bra manus först. Annars blir det inget av.

Annons