Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 år

/

70 år fyller i dag den 9 november, Börje Hultgren, Åre kommun.

Annons

Han är född i Hofors och har senare bott i Torsåker, Hultsfred och Borlänge innan han kom till Jämtland.

 

Börje gick Vågdalens skogsyrkesskola och arbetade sedan med huggning bland annat i Storskogen, Rönnöfors. Han bodde då i Jämtlands Änge. Under 80-talet höll Börje mest till i Östersund och Östersundstrakten.

Börje är musikalisk och spelar såväl barytonsax som bassaxofon. I slutet av 50-talet köpte han dansmusikern Gösta Haags bassax. I Borlänge spelade Börje några gånger i Metalls musikkår.

På 80-talet kom Börje i kontakt med Nisse Sjöström från Ljusdal med vilken han spelade in melodier på rullbandspelare, bland annat ”Gärdebylåten”, med Börje på bassax och Nisse på gitarr. I början av 90-talet spelade Börje på band in ett unikt bassaxsolo till Barney Kesselskivan ”East of the sun”. Tyvärr förstördes bandinspelningarna i en brand.

Trav är ett annat intresse och en av höjdpunkterna som han minns är travveckan i Lycksele på 80-talet. Den kombinerades med en cykeltur till Piteå nakenbad.

Börje är vegetarian och håller sig i form med att cykla. När han var 52 år cyklade han från Tromsö till Nordkap. Även inom Sverige har det blivit mångmilaturer.

Annons