Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fira en pigg 90-åring

Länstidningen är bönderna och arbetarnas egen tidning. Verka för prenumeration. Pris till årets slut: 3:50 kr.

I dag får du som prenumerant ett särtryck av Länstidningens första nummer som utkom fredagen den 18 juli 1924.

Textmassan är oändlig, bilderna få och företrädesvis porträttbilder av män med mustasch från det socialdemokratiska partiet. Annonserna ritade för hand och budskapen tidstypiska: Använd vår tjära och Är Ni i behov av skodon? Endast det bästa är gott nog – använd därför Rysk Raktvål.

Allt i svartvitt.

Att jämföra med dagens tidning där alla bilder är i färg, textmassan betydligt mindre och kvinnor är lika vanligt förekommande som män på bilder i tidningen och på webben. Mycket har hänt med Länstidningen under de 90 år som vi varit verksamma på den jämtländska tidningsmarknaden. Framgång och motgång, från bly till digital publicering – och det här är bara början.

Jag får många gånger frågan om hur jag ser på Länstidningens framtid, jag svarar att jag ser positivt på framtiden. Vi har en trogen läsarkrets, kompetent personal som drivs av nyfikenhet och nyhetskänsla. Vi befinner oss just nu i ett stort omställningsarbete där den digitala utvecklingen går fortare än vad vi anar. Där är vår framtid.

Men jag vill lugna alla er papperstidningsläsare, vi kommer att göra en tidning även i framtiden, men ge våra digitala tjänster en chans. Läs e-tidningen när du inte är hemma, besök ltz.se några gånger per dag, möjligheterna är oändliga.

Under lördagen vill vi fira med dig – på vår familjedag i Badhusparken i Östersund. Med start klockan 11 bjuder vi på underhållning, prova-på-aktiviteter, kulturprisutdelning och mycket annat.

Besök också gärna vår utställning på Kärnan, där finns Länstidningens hela historia dokumenterad.

I dag firar LT 90 år! Så här har det sett ut genom åren på LT:s redaktion, i det gamla sätteriet och den gamla presshallen. Nuförtiden ser det annorlunda ut på LT:s redaktion, med den digitala utvecklingen som går fortare än vad vi anar. Men det viktiga – journalistiken – drivs som alltid av nyfikenhet och nyhetskänsla. På samma sätt i dag som för 90 år sedan.