Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint besök av världen bäste tubaist och Linnékvintetten

Norske tubavirtuosen Øystein Baadsvik turnerar till veckan i länet tillsammans med Linnékvintetten.

Øystein Baadsviks musikalitet och virtuositet har gjort honom unik på sitt instrument bastuba. Klassiskt, pop, jazz och rock – ingen genre är främmande för denne mångfasetterade musiker. När han inte framför andras musik så skriver han egen.

Linnékvintetten tillhör Sveriges främsta brassensembler och har sedan 1986 varit en av de fasta ensemblerna vid Musik i Uppland. Den är nu en av de sista brassensembler som verkar på heltidsbasis.

På programmet under denna turné står musik av Piazolla, Bach, Grieg, samt Baadsviks eget solostycke "Fnugg" där han både spelar och sjunger samtidigt.

Baadsvik och Linnékvartetten spelar på tisdag på Birka Folkhögskola och på fredag i Gamla kyrkan i Östersund. Nästa lördag och söndag gästar de kyrkorna i Sunne respektive Rödön.

Utöver de offentliga konserterna gör de också en workshop för musikskoleelever på Folkets hus i Östersund och en konsert för esteteleverna på Palmcrantz.